Alle informatie over het catchermateriaal

Op deze pagina vind je alle informatie over het materiaal van de catcher. Bij het aanschaffen van catchermateriaal zijn een aantal zaken handig om te weten. Hoe bepaal je bijvoorbeeld de maat van een product? Wellicht zoek je informatie over het materiaal of misschien de pasvorm van een product.

De catcherhandschoen

De handschoen van de catcher beschikt over een grotere maat dan de overige handschoenen. Dit komt, omdat de maat van een catcher handschoen gelijk is aan de omtrek van de handschoen. De tabel hieronder geeft aan welke maat handschoen geschikt is voor jou.
De catcherhandschoenen hebben een extra diepe pocket, zodat de catcher de bal beter kan vangen. De meeste handschoenen hebben een gesloten web. Voor catchers is dit handig, omdat dit extra ondersteuning biedt tijdens het vangen van de bal. De handschoen is hierdoor steviger en verkleint op deze manier ernstige handblessures.

LeeftijdMaat in inch
Jonger dan 7Minder dan 30
8 - 1030 - 31
11 - 1331 - 32.5
Ouder dan 14Meer dan 32.5

Hier vind je alle catcherhandschoenen

De catcherhelm

Catchers dragen tijdens de wedstrijden en trainingen altijd een helm. De maat van de helm is afhankelijk van de omtrek van het hoofd. Om je hoofdomtrek te bepalen kun je het beste een flexibele meetlint gebruiken. Houdt het meetlint vlak boven de oren en wenkbrauwen en bepaal op deze manier de omtrek.
Een catcherhelm is voorzien van een zachte binnenkant. Dit draagt bij aan het comfort van de helm. Vaak neemt het materiaal aan de binnenkant zweet op. Daarnaast zorgen de ventilatiegaten voor een goede luchtstroom langs het hoofd, waardoor het hoofd koel en droog blijft tijdens het spelen.

Hier vind je alle catcherhelmen

De bodyprotector

De bodyprotectors beschermen tijdens het spelen de voorkant van het bovenlichaam van een catcher. De binnenkant van de bodyprotector bestaat vaak uit een dikke laag zacht materiaal, waardoor de schok goed wordt geabsorbeerd. Op deze manier ervaart de catcher minder tot geen pijn wanneer de bal tegen het bovenlichaam aankomt. De meeste bodyprotectors hebben verstelbare straps, waardoor je de juiste pasvorm kan creëren. Wanneer je van plan bent om een bodyprotector aan te schaffen, is het van belang om de bodyprotector te kopen met de juiste maat. De maat wordt bepaald door de afstand (in cm) van de bovenkant van de borst tot en met de taille te meten. Over het algemeen hebben volwassenen een bodyprotector nodig van 43 cm en de jeugd 38 cm.

Hier vind je alle bodyprotectors

De legguards

Voor catchers is het verplicht om legguards te dragen. De kans dat de bal niet in je handschoen terecht komt, maar bijvoorbeeld op je scheenbeen is aanwezig. Een legguard zorgt voor een goede bescherming van het been en voorkomt op deze manier blessures. Legguards zijn bij de knieën en enkels buigbaar, waardoor je goed kunt bewegen tijdens het spelen. De binnenkant van een legguard bestaat net als bij een helm uit zacht materiaal. De straps aan de achterkant van de legguard zijn verstelbaar, zodat je de juiste pasvorm kan creëren.

Bekijk hier alle legguards