Honkbal-expert: alles over onze honkbalproducten

Softbal en honkbal, beiden een geweldige sport die ontstaan is in de Verenigde Staten en inmiddels is overgewaaid naar Europa. De populariteit is de laatste decennia gestegen en dat heeft geresulteerd in een honkbalwebshop. Honkbal-expert is dé expert op het gebied van honkbal. Op deze adviespagina vind je informatie over alle knuppels, handschoenen, ballen en catcher materiaal. Er wordt uitleg gegeven over de eigenschappen van de producten, zodat je het product kan vinden dat bij jou past.

Alles over knuppels

Het uitkiezen van de juiste knuppel is afhankelijk van een bepaald aantal zaken. Zo is de lengte van de knuppel afhankelijk van je lengte en gewicht. Speel je liever met een dikkere barrel of kies je toch voor een dunnere? Daarnaast zijn er knuppels waarvan het gewicht is verdeeld over de gehele knuppel (even balanced), maar ook knuppels waar het gewicht voor in de knuppel zit (endloaded). Tot slot is het materiaal van de barrel ook van belang, want dit heeft invloed op de flexibiliteit van de knuppel en de swingsnelheid van de speler. Via de onderstaande link vind je meer informatie over honkbalknuppels, softbalknuppels en beeballknuppels, zodat je de juiste knuppel kan kopen die bij jouw past.

Lees meer over knuppels

Handschoenen voor honk-, soft- en teeball

Spelers die op zoek zijn naar een nieuwe handschoen voor honk-, soft- of beeball moeten rekening houden met verschillende eigenschappen van de handschoen. Bij aankoop van een handschoen zijn de volgende eigenschappen belangrijk:

  • De maat van de handschoen
  • De positie van de speler
  • De werphand van de speler

Het aanschaffen van een handschoen met de juiste maat voorkomt blessures en je ervaart meer comfort tijdens het spelen. Een handschoen is afhankelijk van je positie: ben je een in- of outfielder of kies je een handschoen die geschikt is voor alle posities? Tot slot bepaalt je werphand welke handschoen je nodig hebt. Werp je met links? Koop dan een rechter handschoen. Indien je met rechts werpt, koop dan een linkerhandschoen.

Lees meer over handschoenen

Informatie over de honk- en softballen

De honkbal-expert biedt verschillende honk- en softballen aan. Wanneer je op zoek bent naar een honkbal of softbal, moet je letten op bepaalde eigenschappen. De maat van de honkbal is gelijk aan de omtrek. Honkbal wordt gespeeld met een bal tussen de 9” en 9.25”. Junioren (t/m 12 jaar oud) spelen met een 8.5” zachte vinyl of leren bal. Softbal wordt gespeeld met een zachtere bal. Pupillen spelen met een 10” softbal, aspiranten spelen met een 11” softbal en vanaf de junioren wordt er met een 12” softbal gespeeld. Tot slot wordt beeball gespeeld met een bal tussen de 8” t/m 8.5” bal. Dit zijn zachte ballen, zodat de veiligheid van de kinderen kan worden gegarandeerd.

Bekijk alle ballen
Bekijk alle honkballen
Bekijk alle softballen

Alles voor de catcher

Ben jij catcher en op zoek naar een catcher-handschoen, catcher-helm, bodyprotector of een legguard? Wij helpen jou om het juiste materiaal te vinden. Door middel van deze adviespagina geven we informatie over de maatvoering, het juiste materiaal en de overige eigenschappen waar je op moet letten tijdens het aanschaffen van het materiaal dat je nodig hebt tijdens het catchen.

Lees meer over het catchermateriaal